Tässä taas yksi helppohoitoinen lempparikasvi eli viirivehka.

100721.jpg

Tämä yksilö on vuosia vanha ja joskus muutama vuosi sitten mullan vaihdon yhteydessä perattu, eli poikaset lähetetty maailmalle. Nyt se on saanut rauhassa rehevöityä ja iso ja tuuhea se onkin. Kuva ei tee oikeutta sen koolle. Se teki mokoma niin suuren kukan, etten ole ennen nähnyt.

126948.jpg

Hoito-ohjeessa kerrotaan, että viirivehkaa ei suositella suoraan aurinkoon. Meillä se kyllä viihtyy länsi-ikkunalla, johon aurinko on paistanut kuumasti kaikkina hellepäivinä. Kastellut olen lähinnä silloin, kun lehdet ovat olleet nuupallaan. Tämäkin rouva on meillä altakasteluruukussa, joten kastelun ei tarvitsekaan olla ihan säännöllistä. Kylpyhuoneessa suihkussa käynnistä kasvi pitää erityisesti. Muuten suihkuttelu jää vähiin, ettei lehdiltä tipahtele vettä ympäriinsä.

Kukan katveessa on mukavaa. Itse istun sen toisella puolella tekemässä hommia työpöydän ääressä, ja toisella puolella torkuskelee kissa ikkunalaudalla. Kissa on muutenkin ominut juuri tämän kasvin. Se tulee aina vahtaamaan, että kastelen oikein. Jos joudun käsin kopeloimalla etsimään ruukun kasteluputken pään, kissa näpäyttää tassullaan sormilleni: "Pois ropeloimasta mun kukkaa!"