100709.jpg

Tältä ihmepensaamme näytti kesäkuussa. Ylimmät lehdet ovat nyt muuttuneet punaisemmiksi ylitsevuotavan auringonpaisteen takia. Kasvi on eteläikkunalla, ja olen laskenut kaihtimet alas keskipäivän tunneiksi aina kun olen muistanut, jotta paahde ei tappaisi viidankonalkuani.

Ihmepensaalle annetaan ristiriitaisia hoito-ohjeita. Kotimaiset Kasvikset väittää, että kasvia ei saa suihkuttaa, kaikki muut ohjeet taas kehottavat suihkuttelemaan. Huiskula sanoo, että ihmepensas on haasteellinen hoidettava, mutta useilla keskustelupalstoilla taas kehutaan, kuinka se rehottaa suunnilleen vailla mitään hoitamista. 
Backas Puutarhan mielestä kasvi sopii varjoisahkoon, muissa ohjeissa taas sanotaan sen haluavan ehdottomasti aurinkoa.  Pirilän Kukkatalo esittää, että kasvin maitiaisneste voi ärsyttää limakaljoja (mitähän ne ovat...). Ota näistä nyt sitten selvä.

Joka tapauksessa yhden ihmepensaan olen jo tappanut viime talvena. Joku kirjoittaja kyllä rohkaisi jollain keskustelupalstalla, että kuolleen näköinen, kaikki lehtensä pudottanut ihmepensas saattaisi vielä herätä henkiin. Kukkua kans.

Siitä olen huolissani, milloin vaihtaisin ihmepensaan uuteen multaan ja millaiseen multaan. Se on nyt kukkakaupan jäljiltä mielestäni ihan pelkässä kasvuturpeessa. Joku ohje halusi sille jopa savensekaista multaa, mikä kuulostaa kyllä aika omituiselta. En silti usko kasvin jaksavan kauan turpeessakaan. Voiko multia vaihtaa syksyisinkin eikä vain keväisin?